Los Angeles

Den 18 februari åkte jag o päronen till L.A. Vilken upplevelse det var och så mycket vi fick se. Något jag aldrig glömmer. :)
image104 Okej, den där bilden är tagen från en affisch, men jag har faktiskt sett skylten på riktigt. ;)

Här kommer lite bilder från semestern!

 Stora förberedelser inför Oscars-galan som till vår förvåning skulle vara just när vi var där! Dagen galan var, stod vi bara något kvarter bort och såg en massa kändisar stiga ur sina limosiner. Dock var det för långt bort för att man skulle kunna urskilja vilka det var. Men tänk, kanske har jag sett Johnny Depp o co..!! Något som mer är nämnvärt, och tänkvärt, är att medans alla mångmiljonärer går på den röda mattan och tävlar om vem som har finast och dyrast klänning går det, bara några kvarter därifrån hungriga, hemlösa människor som letar efter mat och tigger pengar. Helt fruktansvärt vilken klasskillnad det kan finnas i en och samma stad. Även om staden är lika stor som hela Skåne... Jag, mamma o pappa satte oss på ett cafe istället och tittade på det på tvn de hade där. :) Där såg man bättre. På tv:n kommenterade de kändisarnas klänningar och visade stillbilder där någon ritade med en penna. -Ändrade och förklarade hur deras klänning skulle ha sett ut för att va finare än den andres... Precis som en sportkommentator brukar göra ni vet! Helt sjukt vad stort det är.. :P

  Några av alla stjärnor på Walk of Fame.
 Kinateatern i Hollywood. Utanför låg plattor med några av de största stjärnornas hand och fotavtryck. Woppi Goldberg hade då inte stora fötter hon, men det hade dock John Travolta!

image91 Vi besökte Universal Studios där de hade byggt en nöjespark. Man fick även åka i ett tåg där man åkte runt där de hade filmat en massa scener. Mycket intressant. Vi fick bl.a. se ett kraschat flygplan som låg och rykte som de använt bl.a. i Världarnas krig. Även Desperate Housewifes-kvarteren såg vi :)
Hiltonhotell. Där kändisarna bor när de ska filma på Universal..
 Högt upp låg det!
 Utanför Universal-parken. Där fanns shopping, restauranger etc.. Det var jättefint att gå där när det hade blivit mörkt med alla neonskyltar.
 Hard Rock café! Cooooolt!!

 Chinatown som är en stadsdel i L.A.
 Där fanns en annan del som hette El Pueblo där det var mexikanskt. De sa att det var där L.A började. På den tiden bodde där bara 3000 invånare, med andra ord några färre än idag.. Det fanns jättemånga mexikanare i l.a., inte bara i El Pueblo. Så på många reklamskyltar stod det först på amerikanska och sen på spanska.  Det fanns även stadsdelar som hette: Koreatown och Little Tokyo. Så på en vecka besökte vi nästan hela världen. :)
 Vi åkte i en buss som tog med oss upp till Hollywood Hills, Beverly Hills, Bel Air... Med andra ord, bort från slummen till de rika områdena där kändisarna bor. Tog de flesta bilderna med min engångskamera.. men på bilden ser ni Nicholas Cage hus. Fler hur vi såg var: Ett av Paris Hiltons hus, Tom Cruise o Katie Holmes, Charlise Theron, Leo DiCaprio, Ben Affleck o Jennifer Garners, Osbouneshuset, Fresch Prince Bel Air-huset, Dr Phil. haha. Han hade mycket blommor.. Sen såg vi oxå Aaron Spellings hus där han bodde, han som gjort serierna Beverly Hills och Sjunde Himlen och som har dottern Tori Spelling.. I det huset hade de ett rum de bara använde en gång om året. Det var när Tori skulle öppna julklapparna! Åter igen, tänk på de som inte har något tak över huvudet...  :(
 Här är affären där Julia Roberts blev illa behandlad av expediterna i Pretty Woman.
 En byggnad där de spelar in många polisfilmer. Tror den är med i Snuten i Hollywood.
En Louis Vuition-affär. Där vågade vi inte gå in ifall vi skulle råka nysa... :P
 I Santa Monica. Tog mer än timme att ta sig till stranden med buss. Men till slut fick vi se Stilla Havet. Dock badade vi inte..
 Bilder på skyskraporna i Downtown L.A.
 En skolbuss..
image114 Och en sån där vattensak som hundar brukar kissa på i tecknade filmer. Den första bilden jag tog. :P

En mycket rolig och intensiv vecka hade vi. Glad att vi inte blev påkörda. De körde som dårar på vägarna som var 5-filiga och det tog en evighet att ta sig över ett övergångställe så breda de var. :)

Någon mer som har varit där?! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0