GOTT NYTT ÅR!!

Varför ska man smälla raketer på andra tidpunkter än kl 00.00 på nyårsafton?! Annie skäller som en toking här hemma! Redan igårkväll började de. Jag tycker faktiskt raketer borde förbjudas överhuvudtaget. De är ju totalt livsfarliga och det är ju så många som mister livet och blir av med kroppsdelar osv.. När det inte smäller går man fram och ska se vad som är fel och då smäller det... Dessutom är det ju att bränna pengar rakt upp i luften. Känns ju inte alls lönt när man kan lägga pengar på mycket roligare saker. Nej jag tycker det räcker med arrangerade fyrverkerier att titta på, även om inte heller de är helt ofarliga förståss..

Så var rädda om er ikväll mina vänner.

Gott nytt år på er!!


Soffan

Idag när jag åkte hem följde Sofie med mig hem. Har inte träffat henne på jättelänge nu så vi hade mycket att prata om. Vi gjorde Amanda och Sofies specialare: grekisk sallad och vitlöksbröd. Tusan vad gott det är!!

image243


Mycket trevlig fest va det igår. God mat, bra musik, roligt folk. :)

Känner mig lite rastlös nu.. sofie har åkt hem så vad ska man då hitta på... dega framför datorn... ja så blir det nog...

Imorgon är det nyårsafton. Ska bli kul! :) Hoppas alla får ett bra 2008!

Fest!

Ikväll blir det 18årsfest i Ludvigsborg hos Erika i min klass! Än så länge är det oklart hur vi ska ta oss dit och hem men det löser sig... Det är oxå ännu oklart vad man ska ha på sig.. men det löser sig oxå. Och sen är det nyårsafton i övermorgon. Fast den outfiten är nog klar tror jag... :)

Surkärringar på stan

Igår var jag, nisse och nisses två syskon ute på stan på mellandagsrean. Sjukt mycket mer folk va oxå det! Usch jag får panik på folk. Folk är ju hysteriska! Vilka bråk det kan bli i kassorna alltså! Som när 2 kassor är öppna kan det ibland bli svårt att veta om det ska vara en eller två köer. Så hör man nån surkärringing mala till en annan: "Det är bara en kö ställ dig sist i ledet!" suck...

Jag hittade en billig klänning jag gillade på Cubus. Annars så hjälpte jag mest nisse och hans bror att hitta kläder. De köpte en hel del faktiskt.

Igårkväll hade vi lite julafton igen, fast utan tomte. Det va nästan samma gäng och vi käkade julmat.. Som om det inte räcker nu.. Mår nästan illa av det nu.. Och jag mår inte bättre av att veta att det kommer finnas rester nu i flera dagar.....

Min underbara julafton!

Min julafton var alldeles, alldeles underbar! Jag fick vakna med min älskling bredvid mig. Inte fel alls det. :) Efter att ha lämnat av honom hos sig, bar det av till Emil, Zara och Ängla där vi firade vår afton tillsammans med dem, Zaras familj, min morfar och min morbror Mange. Vi var alltså 11 st. Vi tittade på Kalle, kl tre... Ja det börjar bli lite av en tradition faktiskt.. ;)

Sedan lekte jag och Ä med hennes Barbiedockor. :) Julbord åt vi efter det och sedan var det dax för tomten. I år var vi lite rädda för att Ä skulle lista ut att det va farfar.. Hon är ju så klipsk den tösen! När farfar skulle ut och "ge annie mat" sa hon till farfar: "Du glömde jackan!" Ja just det... Men lite senare gick vi och ställde oss i fönstret, knackade på rutan och ropade efter tomten. :) Vilken spänning!
         

Ängla fick massvis med julklappar och flera gånger brast hon ut: "oooh kolla!" när hon slitit av papper och snören.. Det var så roligt att se. Men ingen kram vågade hon ge tomten.. hihi. Så söt.


Ja, så det med tomten gick ju bra ändå, fast rocken gled isär ibland och visade lite av kuddarna han hade som mage. Och solglasögonen han hade istället för de vanliga som gått i sönder va det inga frågor om heller. :)


Själv fick jag en digitalkamera och lite kläder m.m. som jag blev glad för :) Dock har jag inte fått igång den än.. kameran alltså..

Efter tomten slängde jag och Emil oss över Änglas nya prinsess-slott hon fick av oss. Det va en massa delar, stora som pyttesmå som skulle knåpas ihop. Gillar sånt krims krams och knep och knåp. :) Fint blev det när det till slut blev färdigt!

Vi införde oxå en ny tradition i år som många kör nu för tiden: Julklappsspelet! Riktigt kul var det faktiskt och vi fick oss många goda skratt. Så vad fick jag? Jo, hång som man är plockade jag ju det största och tyngsta paketet som fanns där och lyckades hålla det kvar hos mig. Paketet visade sig sedan innehålla Via tvättmedel! :D haha!

Det blev en mycket lyckad julafton med mycket skratt, lek, gottis, mys, sång och dans. Men tyvärr gick den alldeles för fort..
image242


Hoppas era aftnar oxå var mysiga och att ni får en fortsatt fröjdefull jul för än tycker jag inte att den är slut! Det är ju nu man kan börja koppla av och njuta.

:)

Frid i juletid /amanda
Bilderna tagna från Zaras blogg

GOD JUL!

Det är lillejulafton och det betyder uppesittarkväll med familjen. Räkmackor och BingoLotto, precis som vanligt. Det är mysigt. Men den här lillejulen är ändå extra speciell för det finns en extra speciell person med i år och det är nisse såklart. :)

Pappa har redan vunnit 100 kr! Sen ska jag bara vinna en bil tänkte jag..

GOD JUL PÅ ER MINA VÄNNER!!


image237


Vilken dag det har varit!

Avslutningsdagen började 5.30 när klockan ringde. En timme senare var jag på plats i skolan. Då skulle det snart bli dax för vår julshow. Med lärare utklädda till schlagerartister skulle de spexa till medleyt jag och nisse gjorde för ett tag sen, och visa upp det i vår Dramasal för alla Milners elever! Detta har vi frisörtreor förberett i flera veckor. Vi har fixat kläder, planerat hår och smink och dans.. De blev verkligen klockrena! Jag har inte fått några bilder från det än men jag lovar att lägga ut här så ni får se. :) Vi körde 2 shower och det blev verkligen uppskattat av publikerna! De skrattade och tjoade och klappade takten. -Särskilt till vår syo Mats och vaktmästare Ronnie som va After Dark! :D

Vi hade 16 låtar men kunde inte hitta lärare till alla så då fick några i vår klass med ställa upp på att vara artister.. Och vem fick vara Lena Philipsson om inte jag..? :P Med silverleggings, silverskor, en extremt ful skjorta med färgglada ränder med axelvaddar och en stor blond, lockig peruk mimade jag och spexade mig till "Dansa i neon". :) Vilken adrenalinkick. Superroligt!! Ja tusan vilken go stämning vi hade i morse! 

Efter showen städade vi och gick sedan traditionsenligt till Skånehuset på julfrukost. Det va mysigt. Efter det fick vi vår julklapp av våra frisörlärare: Det är till 99% är säkert att vi ska åka till Helsingfors i början av Maj!! Vi ska ta Finlandsbåten från Stockholm och gå på kurser, käka god mat och ha riktigt jäkla kul! Och varför får just vi HV3 detta och ingen annan klass?! För att vi är den bästa klassen som finns med den bästa sammanhållningen man kan ha! :) Ah det e gött.

Efter julklappen åkte vi och tittade på Nisses julavslutning. Han var duktig som alltid, och söt i sin tomteluva. Min lilla tomtenisse. :) Efter det stack jag till salongen och jobbade, där va det full kaos! Stannade till 18.45 och stack sedan till Tarzan-repet och klippte till dreadlocksen lite grann. :P 

Imorn ska jag oxå jobba. 9-18... jippi vad pigg jag är. Efter det ska nisse följa med mig hem och baka pepparkakor. Det ska bli mys. Men det bästa av allt är att han kommer på Lillejulafton. På lillejulen äter vi i familjen alltid räkmackor och spelar BingoLotto. Och detta året ska nisse vara med. Det ska bli mys! :)

På måndag är det julafton.

Ha det gott!


Marsipanmusse

Idag körde vi genrep på vår julshow vi ska göra imorn på avslutningen. Det kommer bli sjukt bra! Synd att man inte får se det själv.. 6.45 ska vi vara på skolan. Visste inte ens att man fick komma in så tidigt.. det får man nog inte i vanliga fall.. inte för att jag skulle vilja det men...

Ikväll ska jag och päronen till Skepparslövs kyrka och lyssna på bror och svägerska. :) Det ska bli mysigt. Julstämningspoäng.

Igår gjorde jag och Ängla marsipanfigurer. Jag försökte göra en musse pigg men min mamma trodde det va en gris.. :P

Attans att jag missar BSF ikväll.. sista programmet ju.. får spela in det...

Nu ska jag fortsätta med religionshemtentan...

Ha det gott mina vänner.

image236


trött morgon

Usch vad trött man ska va då..varje dag.. imorn e det samma tid som gäller och på torsdag ska vi va här kl 6.45! Det borde inte va tillåtet.. Men torsdagen kommer ändå bli speciell. Det är ju avslutning då och vi frisörtreor ska fixa lite extra spex! ;) Mer kan jag nog inte säga här än så länge.. det ska va lite hemligt.. Kul kommer det bli iallfall.

Nu ska vi ha historia, sen engelska och efter lunch har vi städning med anna-lena rogers. Ja hon är gift med en amerikan. häftigt..

Julstämning

Eftersom det inte blev nåt julgodis igår med Änglis så ska det bli av idag istället! Tjohoo. Det ska bli mysigt. Ikväll blir det massagejobb i åhus och hinns det med mer på denna måndag så ska jag plugga, men det tvivlar jag på.. :P

Nu är vi inne på sista veckan innan jul. Och jag tycker jag hamnat i en bra julstämning nu. Det känns mysigt helt enkelt. Ska börja pynta lite där hemma med nu tänkte jag. Och sätta nejlikor i apelsiner måste jag med. Det doftar underbart ljuvligt! Jag älskar julen och alla dess dofter! :D



 


Tomteräkning

Dagens julminne: När jag och brorsan varje julafton gick runt i huset och räknade alla våra tomtar. Jag ljuger inte när jag säger att de var ca. 120 st! Slår nån det? :P

image236 Kolla in pappas glasögon! hehe.

Gospel

Det blev inget julgodis med ängla idag.. så när jag satt och väntade på bussen hem slog det mig att nej, jag tänker inte ha en tråkig söndag idag! Jag ringer Sandra. Det gjorde jag och hon va med på stan! Så vi träffades och vi handlade lite klappar och gick och fikade på det nya fiket Fenix. Det va gott. Lite senare åkte vi ut till Önnestads kyrka och lyssnade på Sandras mamma Sabina som är med i en gospelkör. Riktigt bra va det faktiskt! Man blir ju superglad av gospel! Och vilka julkänslor man fick! Underbart. Sandras mamma är cool. :)

image235

Lussebullebak

Oj vilka goda lussebullar vi bakade igår jag o nisse! Kul va det med. Har inte gjort det sen hemkunskapen i 8an då jag skulle ta ur bullarna ur ugnen och ryckte för hårt i plåten så de flesta åkte av och blev alldeles svarta...

Just nu sitter jag på nisses dator. Han åkte tidigt idag till tarzanrepet. Själv var jag för trött för att följa med då så jag ska ta bussen dit om 45 min.. Sen ska jag hem och kanske göra lite julgodis med Ängla. :)

Trevlig 3e advent! Jisses vad tiden går...

Mys

Ikväll blir det myskväll med min underbarling! Det ska bli härligt minsann!

image234

Fjant :P

image233

Mer jul

Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

Lusselelle

Efter ett mycket gott julbord med Tova-gänget åkte jag hem och tittade på det inspelade BSF-programmet. Lika bra som vanligt, fast K-P skulle ju självklart valt Matilda...! Klockan 23.30 gick jag och lade mig och ställde klockan på 4.30.................. mitt i natten.

Eftersom det inte går någon buss så tidigt fick min snälle far köra mig till Kronfågel. Klockan 6 på morgonen är man inte direkt pigg och rösten va inte heller den bästa hos någon av oss, men det gick. Vi lussade 7 gånger idag. Sista var kl 17. Vi var så trötta och man längtade hela tiden hem till sin säng... Men vi hann iallafall med 2 powernaps mellan gångerna och det  va skönt. :) Samtidigt som det är skönt att det är över nu så kommer man sakna det. Det har varit kul!

Efter lucian gick jag och nisse (!) och tränade på friskis! Och nisse var jätteduktig och kämpade väl! Det bästa är att han kanske ska börja där till nästa termin! Kanske jag kommer få en träningskompis alltså. :)

Just nu sätter han upp 2 hyllor på sitt rum. Den ene är på plats men den andre verkar va knivigare för då och då hör man små:"det funkar ju inte" och "frågetecken, frågetecken...". Hihi. Han e söt. Och händig.  En händig man.

Nu ska jag gå och fråga hur det går.

Tjingeling pling!

Dont Drink & Drive

Idag hade vi alla frisörer (klass 1-3) temadag i skolan. En polis kom och pratade om Don´t Drink & Drive. Mycket intressant var det faktiskt. Vi tittade oxå på en film om samma ämne. Det är så fruktansvärt hemskt att så många dör i trafiken pga alkohol. Både för de som dör och deras anhöriga men oxå för de som måste leva med att ha kört ihjäl kanske sin bästa kompis. Skuldkänslor... Jag tycker det är viktigt att få höra och se sånt vi gjorde idag för att inte glömma bort hur farligt det är i trafiken. Att man inte ska chansa och tro att man klarar det. "Jag har bara druckit lite"... 

På eftermiddagen gick vi och bowlade i idrottshallen. Skoj men aj för naglen som gick av...

Riktigt besviken blir jag på de som valde att stanna hemma idag. Alltså halva vår klass!! Jag var oxå trött i morse! Men jag schasade iväg mig iallafall för att jag tycker det är intressant och roligt att göra något annorlunda i skolan än vad vi brukar. Tycker det är dåligt stil. Det är faktiskt viktigt för gemenskapen att man gör sånna saker som vi gjorde idag. Hm. Nej, sånt gör mig irriterad som tusan.

Men nu ska jag inte sitta o sura över deras dumheter så nu ska jag dra lite på smilbanden och göra svenskahemtentan.......... Imorn e det lucia kl 6.00 på Kronfågel som gäller. Upp vid 4, halv 5-tiden... snark.




Änglas dansuppvisning!

Igårkväll tittade jag på Ängla när hon hade dansuppvisning med c4gymnasterna i idrottshallen. Sååå duktig och söt var hon och alla de andra knattarna som dansade runt i tomtemössor och hoppade och vickade på stjärten. :) Man fick sig många hjärtliga skratt. :) Ängla e underbar och jag är stolt över henne! <3

image232     Lilla Ängla står i mitten med svarta skor och mössan långt nerdragen! :D

Godis

Jag har blivit värsta permanentfrisören! En permanent på förra kundpasset och en idag med! Tanterna verkar gilla mig... :P

Nu sitter jag här i skolan och käkar clementin. -Den första så här i juletid. Clementinen tillhör oxå de goda ätbara tingen jag pratade om igår ju. Och vad mer gör det? Jo, det gör knäcken förstås! Igår kväll kokade päronen knäck och visst fick jag slicka grytan som vanligt! Jajjemen. Segt och underbart. Jag älskar julen!

Appropå ämnet mat kom jag att tänka på förra måndagen. För några veckor sedan stod det på våra interntv-apparater att v.49 skulle tomten komma och de som lyckades ta hans luva fick en julklapp. Förra måndagen stod vi alla och rullade permanent (på docka). Plötsligt stack Malin som är elevrådordförande in huvudet och sa "tomten e här!" Eftersom jag precis tänkt "det e ju denna veckan tomten ska komma" så va jag inte seg med att kuta efter honom!! "Jag ska ha den!" skrek jag som visste att det skulle va e ätbar julklapp såklart. hehe. Oj va snabb han va minsann! Jag följde efter honom ner för trappan, ut på skolgården, in igen, upp för trappan och förbi alla skåp. Där fick jag tag på den! YES! Och vad fick jag? En chokladkalender! :D Som även 39 andra elever fick.. men ändå. Kul grej att hitta på tycker jag. Vårt elevråd är bra.


Apelsin

Idag hade vi färgkurs på skolan! En tjej med extremt långa naglar från Goldwell va hos vår klass och visade lite nya färg och klipptekniker. Mycket inspirerande och roligt va det! Kul att det händer lite annorlunda saker där uppe på skolan. :)

Tja.. annars så ska jag väl ta o plugga lite nu.. när jag har ätit upp min apelsin. :) Värst va det finns många goda ätbara ting vid juletid! Och på onsdag ska jag med Tova-gänget ut och käka julbord -gott


NU ÄR DET BESTÄMT

BARBACKA DEN 30 JANUARI KL 19.00 ÄR DET DAX FÖR MIG, JESSICA OCH MALIN ATT PRESENTERA VÅRT PROJEKTARBETE, VÅR MODEVISNING 4 SEASONS. VÄLKOMNA DIT!!


Min helg

FREDAG: Trevlig och rolig utekväll med Sara och Linda! :)
LÖRDAG: Lucia gånger 2. Bil till Bjärnum. Fest i Vittsjö. Skoj!
SÖNDAG: Träffa nisse!




"Den första tequilan är god, den andre är äcklig, den tredje är jätteäcklig och den fjärde minns man inte"      Citat by Linda och Amanda

Tjenixen!

Usch vad jag e usel på att blogga nu... Flera dagar sen jag skrev ju... Har verkligen haft fullt upp. Dock vet jag inte om det e nåt intressant att berätta ändå.. hm...

Igår masserade jag i åhus.. ett tag sen jag gjorde det nu. Gott med lite extra i fickan nu inför jul. Igår hade vi studiedag och lusse-gänget lussade inför ett fullt Sommarlust. Riktigt nervöst faktiskt! Eftersom det va på eftermiddagen skulle vi sjunga "Goderafton", men eftersom "Godermorgon" satt så hårt inpräntat så blev det typ: "Godermofton" men annars gick det faktiskt bra.

I onsdags sov jag hos min nisse. Vi tittade på bio -Solstorm. Superbra och spännande film! Och popcornen va goda.. precis som nisse :)

Hm ja.. nej nu kommer jag inte på mer..

Hejsvej!

Maskerad, lucia och kalas

Oj det va ett tag sedan man skrev.. har inte haft en ledig minut.. Här e mina dagar fram till idag:

LÖRDAG:
sov uuut. Pluggade, fick reda på att min nisse har maginfluensa. Malin o Jessica kom till mig och vi gjorde vid oss inför Lottes maskerad. Vi 3 var Charlies änglar. Jag som e mest blond va Cameron diaz, jessica som e rödtott drew barrymore och malin mörk va lucy lui. -passade bra. :) Riktigt kul va det. Massa roliga utstyrslar, god mat, massa dans och trevliga människor. :)

SÖNDAG: Gick lucia i åhus, vårt första uppträde. Trots liten nervositet och liten wiskeyröst så gick det bra. Det va kul. :) Senade kom lite släktingar och vänner på kalas eftersom jag nyligen (7 okt) fyllt år. Trevligt. Och jag ska gå på kroppsmassage! :D Ängla lussade för oss i mitt gamla nattlinne och lekte regissör. Hon använde alla gästerna till skådespelare och pjäsen va pippi. "Jag e pippi o du får va lilla gubben"
Ängla bestämde sig oxå för att sova hos oss. :) Så när gästerna gått hem tittade jag o hon på Aladdin ute hos mig. :) Det va mys.

MÅNDAG: Igår åkte jag hem till nisse. (ja jag vet han hade ju maginfluensa!!) Men jag va tvungen att fixa en skiva hos honom. Men ja.... visst blev det nån puss.. även fast jag försökte undvika det...faktiskt...... o ja.... jag fick lite ångest efteråt..... men jag har käkat 20 vitpepparkorn och får hoppas på det bästa. Han va ganska pigg och hade inte spytt sen i lördags så det ska nog gå bra... :P Har säkert hört 10 st som har maginfluensa nu så se upp!

TISDAG: Idag va jag hemma hos en projektarbetesmodell - EmmaLisa Norrhamn som va med i Junior Eurovision Song Contest. Det gick jättebra och det va trevligt. :) Härlig familj familjen Norrhamn. Sedan hann jag oxå med att träna där visst Haris oxå gav järnet. :) Nu ska jag snart se DH. (Desperate Housewives)

Här kan ni titta på Emma-Lisa!!



Ha det!


Popcornochmagsjuka

Igår vart det myskväll med mig själv. Hyrde sista säsongen av Vänner som jag tittade på efter idol, inte hela dock, men jag får ju ha den en hel vecka..  Poppade en påse popcorn oxå som jag satt o mumsade med. gott

Idag tittade jag lite till, pluggade lite och så har jag bakat en kaka. Som vi ska ha imorn, för då blir det lite kalas här hemma.

Det är synd om min nisse för han e magsjuk... :( önskar jag kunde va hos dig..

Tänk vad han som kom på adventsljusstaken måste va rik. Titta på ett höghus så finns den i nästan vartenda ett!


Skor

Det kom önskemål om bilder på mina nyinköpta skor, så här kommer de:

  Ett par stövlar. -som jag e lite osäker på ifall jag ska behålla eftersom de är tighta att knäppa över vaderna av nån anledning.. en storlek större hjälpte inte ens.. mm så e det när man har så stora muskler. haha. ;) kul..

 Ett par svarta pumps som jag nästan oxå kan gå i. Med lite hallonsaft i kroppen med så ska det gå utmärkt.

 Och ett par partyskor kanske till nyår.. :)

Vad tycks??

Finns jättemånga fina skor på hemsidan, dock finns ju inte alla på vår lilla skopunkt i kristianstad tyvärr...
http://www.skopunkten.com/

RSS 2.0