Första natten

Japp då har man sovit första natten i det nya huset. Det är full kaos där kan jag säga er. Man har ingen ordning på nånting. Men det känns bra. Lite vemodigt tycker jag det är, men det är samtidigt spännande och kul att få lite nytt. Att bussarna går ofta är det bästa! Just nu sitter jag i huset i Yngsjö, på golvet med datorn på en stol och skriver. Det enda ting jag har om mig till vänster är en skrivare och en dammsugare. Till höger har jag ett tomt skrivbord och ett element. Så nog ekar det här uppe!

Idag hade vi rep på Barbacka med alla modeller! IMORGON ÄR DET DAX! De var jätteduktiga och detta kommer bli såå bra! :) Ska bli riktigt kul imorgon. Hoppas vi ses då! Kl 19.00


Känns bra

Idag har jag:
+ Vaknat kl 9.00
+ Tittat på Disneydax
+ Pluggat
+ Städat ut saker ur mitt rum

Känns bra.

Idag ska jag:
+ Titta på Aladdin för andra gången denna veckan. Alltid Aladdin när Ängla är här nuförtiden. :)
+ Plugga lite till
+ Skrubba kroppen för imorn ska det testas spraytanning. :P
+ Träffa Sandra och testa smink och hår till visningen
+ Träffa nisse


Sen till kyrkan

19.00 hade nisse sagt till mig att konserten började. Men den skulle visst börja 18.00. 17.40 ringde han och frågade vart jag var nånstans. Jo, då var jag fortfarande hemma, satt i slappekläder och hade inte ens duschat. Och mamma var iväg med bilen.. Typiskt.

Strax innan halv 7 var jag iallafall inne. Superduktiga var dem! :)


På smällen!

Igår var Sara här på myskväll. Vi tittade på Lets Dance (Heja Karl-Petter, hoppas han inte åkte ut för vi såg inte vem som gjorde det) Vi såg "På smällen" och jag somnade som vanligt... (sjukt trött efter praktiken alltid...) Så sara fick stå ut med att se halva filmen en gång till i morse.. Men nu kan jag faktiskt säga att jag gillade filmen. :P

I morse hade vi en av våra typiska Amanda-Sara-konversationer:

A (skickar iväg ett sms och det plingar till i mobilen)
S - Va det leveransrapport?
A - Nej meddelandet har levererats bara...
S - Jaha...

VA!? :D

image263

Idag ska jag vara duktig!

Jag ska plugga och jag ska städa och jag ska stoppa ner alla modellernas kläder i påsar. :P Mitt mål för dagen.

Ikväll bär det av till Österängskyrkan där det är Gospelkonsert. Nisse, Lotte i min klass och hennes syster som jag lussade med i julas är med där och sjunger Halleluja. Ska bli trevligt. Jag gillar Gospel.

Inatt blir sista natten i detta huset. Vi håller nämligen på att flytta till åhus. Här är stökigt som tusan nu kan jag lova. Och ganska tomt. Lite dumt att vi ska flytta just nu, när jag har så mycket med visningen på gång, man vet inte vart man har alla grejer som ska vara med.. Och att man har tusen miljarder läxor att ta itu med oxå.. Och sen ska vi vara utan internet i 1 hel vecka! Hur ska det gå.. Tur det inte blev 4 veckor som det va tänkt från början.. :P

Men det känns bra att flytta. Jag trivs jättebra i huset vi har nu, men att bo i lilla Yngsjö där det inte går särskilt många bussar, det är ganska jobbigt.. Så egentligen hade jag velat flytta med hela huset till åhus. Men jag tror ändå på renoveringen av det nya. :)

 Ha en trevlig lördagskväll!

Julgranen utkastad!

I veckan slängde jag ut min lilla julgran. (Ja jag vet julen e över för länge sen... ) Sjukt att den knappt barrat något alls fast jag bara vattnat den en gång på hela julen! Om inte min snälle far har varit ute och gjort det till mig just för att han vet att jag glömmer det.. :P När jag skulle slänga ut den hamnade det förståss massor barr på golvet.. Och än ligger de där, har inte orkat sopa upp det.. Men pappa, jag lovar att jag själv ska göra det! :)

image262

Sluta hedersmörda!

Idag var vi på Barbacka och snackade med ljud- och ljusteknikern. Vi snackade om hur catwalken ska se ut osv.. Helt sjukt att det bara är 6 dagar kvar!! Jodå, det känns pirrigt i magen!

Idag var vi oxå på Yllan, på Diana som går på Milner, hennes och hennes kompis projektarbete. De hade en föreläsning om hedersmord. Mycket intressant var det att lyssna på. De här 2 muslimska tjejerna var så säkra på sin sak, de ville verkligen nå ut till alla i salen och beröra oss vilket de oxå gjorde genom att förklara hur fruktansvärt hemskt de är att pappor, bröder, farbröder eller andra släktningar kan döda sin egen dotter eller kanske sin syster, som är av samma kött och blod, bara för att försvara hedern i släkten. Vad finns det för heder i det egentligen?! Diana och hennes kompis var jätteduktiga. Stor stjärna till dem.


Jippi

Jag är stolt för att jag har gjort engelskan nu!! :)

EN VECKA KVAR!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH nu börjar det verkligen närma sig!! EN VECKA KVAR TILL MODEVISNINGEN!! Nu börjar man bli nervös i magen. :) Men såå kul det kommer bli! Jag kommer sakna jobba med projektet faktiskt. Även fast det är mycket jobb så är det jättekul! Man får göra nånting man är intresserad av. Hoppas det kommer mycket folk! Inte för att jag kommer bli mindre nervös då direkt men.. :P Ni är hjärtligt välkomna dit på onsdag den 30e kl 19.00 på Barbacka, Garaget!!

image253

...

Den som uppfann de högklackade skorna var en kvinna som blev kysst i pannan.









Trädet

Bevara ett träd i ditt hjärta. Kanske slår en fågel sig ner där och sjunger.


Gå och se Tarzan i vår!

Jahopp då har man klippt av ännu mera hår! Vart ska detta sluta... :P

Idag har jag varit uppe med tuppen och färgat Sandra på min salong till visningen. Eftersom nisse sa fel busstid till mig slutade det med att jag fick cykla ända från Möllebacken i konstant motvind! Det tog en halvtimme.. Det var jobbigt.. Men bra blev färgningen iallafall. :)

Efter det var jag på teatern och tittade på Tarzanrepet. Så jäkla häftigt kommer det bli! Där är lianer som aporna ska svinga i, bungy jumps, linbanor över publiken. Detta kan bara bli bra! Ni missar verkligen något om ni inte går dit det kan jag lova er! Kolla in den här länken!

image259image260image261


Pinsamt på friskis

Trött i armarna har jag precis kommit hem från lite massagejobb hos friidrottarna i åhus. Riktigt tungt va det idag! Men trevligt. :)

Imorn ska jag få träffa min nisse. I tisdags var vi bara och tränade på friskis. Medelpasset va fullt så vi fick gå på skivstång istället. När vi kom in i salen hade alla redan hunnit plocka fram vikter o stepbräda o grejer! PINSAMT! Så vi skyndade oss och trängde in oss bland de andra.. Hela passet kändes helt förvirrat. Vi gjorde en axelövning och jag kände att jag hade för tung vikt där. Efter övningen sa instruktören att vi skulle köra en annan axelövning och började plocka av vikter från sin stång. Så då tänkte både jag och nisse(!) att vi skulle byta till lättare vikter vilket vi oxå gjorde. När vi reste oss upp sen visade det sig att vi skulle göra en övning med vikterna i händerna! Då hade vi ju precis satt på de lätta vikterna vi ville ha på stången och fick alltså köra även nästa övning med de tunga! Så typiskt oss... :P


Påkörd räv!

Igårkväll bar det av till Helsingborg med de flesta i klassen. Jag åkte i Maries bil med Lotte, Mia och Sandra. Trevlig bilresa hade vi och vi hittade dit till slut. (Fast sen fick vi ändå gå en bra bit..) Vi skulle på gesällinformation. Onödigt tyckte jag det var eftersom det var sånt vi redan fått höra flera gånger. Men å andra sidan fick man det mer bekräftat nu så. Annars så satt man mest och störde sig på dumma frågor.. :P Hade jag inte åkt dit hade jag iallafall varit en "fjottis" som vår lärare Per kallade de som stannade hemma. haha.

På vägen hem skulle jag tända lampan i bilen. Precis då körde vi på den stackars räven! Förmodligen klarade den inte sig då vi körde i 110 på motorväg. Efter en halv kilometer kom Mia på att vi kanske skulle stanna. Men det var ju helt omöjligt på den vägen. Lite senare stannade vi och kollade bilen och då hade plasten i fronten gått sönder så den hade ju säkert slagit i där. I 110 km/h! Stackarn... Vi band fast sladdarna under bilen och fortsatte vår färd hemåt. Själv var man hemma vid halv 12 på natten! Ganska trött e man idag kan jag säga....

   

Min soffpotatishelg

I fredags var man trött som vanligt efter praktiken. Så jag hyrde en Vännerbox som jag tittade på hela kvällen tillsammans med en påse popcorn. :) Jag somnade i soffan och vaknade 12.45. Fortsatte att titta på vänner till 17.30. Då kom jag på att hela dagen hade gått, fick ångest och gick in i duschen. Sedan kom min nisse. Vi käkade mat, körde till vårt nya hus och tittade lite, åkte och hyrde rysare som vi tittade på sen. Förstår inte varför man ska se på sånt hemskt faktiskt.. men nisse tycker ju det e kul.. att skrämma mig alltså.. :P

Idag fick jag gå upp halv 9 o köra nisse till åhus. Han skulle repa tarzan. Det var jobbigt. Men jag gjorde det och jag trodde faktiskt att jag skulle hålla mig vaken när jag kom hem sen, men nej, jag somnade i soffan igen som den soffpotatis jag är. :P

När jag vaknade visade det sig att Ängla var här! Vi åkte till huset och tittade lite och gick ner till stranden och busade. :)

image256

Panta mera!

När jag skulle sätta upp vår 4 seasons-affish på Hanöhallen i åhus (som numera ska kallas Kvantum)  sa en man till mig: "Är det inte fel att man inte ska kunna panta den här burken som inte har någon etikett? Det är ju så dumt att streck-koden på etiketten sitter med vattenlösligt klister." Tänkavärda ord tycker jag. :)

http://www.youtube.com/watch?v=kxT6h-yUQXk


Grammisgalan

Glöm inte att hålla tummarna för Lasse Stefanz ikväll på Grammisgalan. Både när de uppträder och vid prisutdelningen för årets dansband/schlager! ;)

image255  För visst är de värda mer än den här Grammisen från 1989! :)


www.lassesigfridssons.blogg.se


4 Seasons

Ni har väl inte glömt att skriva in vår modevisning: 4 Seasons, Barbacka 30/1 19.00 i era kalendrar? Nej det va bra det. Då ses vi då! :)

image253

Äntligen!

Åh vad lycklig jag känner mig nu! Äntligen är jag Jag igen! Äntligen är jag rödtott och äntligen har jag blivit av med alla långa hår och sletna toppar! Mmm ljuvligt. Tack Malin för din superhjälp! :D

image254 

KLIPPA AV MITT HÅR!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH JAG MÅSTE KLIPPA AV MITT HÅR!!!  Jag står inte ut i långt hår! Jag kan inte göra vid det längre och det bara hänger där och ser dassigt och sletet ut! Det tar en evighet att föna och platta och ja det e bara negativt med det! Det ÄR inte jag att ha långt hår! Imorgon kan det vara dax! Vet dock inte hur jag vill ha det men mycket ska av, så är det bara! Sen måste jag ju färga det med för tusan! Kopparröd. Nisse får kalla mig stoppljus bäst han vill men jag ska bli rödtott! Önska mig lycka till och håll era tummar är ni snälla! :S


Mitt år 2007


1. gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har tittat på Lasse Stefanz, smakat på svartsoppa, tagit körkort, varit utanför Oscarsgalan, gått på en catwalk som modell, kört åkgräsklippare, knäckt nacken på småfisk, fiskat upp en ål, skaffat blogg..
2. höll du några av dina nyårslöften? gav inga. glömmer ändå bort dem.
3. blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? nej..
4. dog någon som stod dig nära? inte jättenära.. tack och lov
5. vilka länder besökte du? USA, Spanien

6. är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008? En sommar med trevligare väder

7. vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas? 10/5 tog jag körkort. 1/1 vill jag ändå helst glömma. 29/4 datum som vände allting upp och ner och tillbax som det ska vara.

8. vad är det bästa som hänt dig år 2007? Nisse kom tillbaka.

9. största misstaget? Vet inte..
10. har du varit sjuk eller skadat dig? Bara förkyld tror jag.. bihålsinflammation..
11. bästa köpet? Det va nog en svart mössa. Den använde jag mycket. Bra att ha dåliga hårdagar.

12. vad spenderade du mest pengar på? Vet inte..

13. gjorde någonting dig riktigt glad? Ängla är en riktig glädjespridare!
14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007? Cara mia. Dance Inside. Adventure Final. I wont hold you back now med toto... mfl mfl..
15. var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Totalt sett gladare!
16. vad önskar du att du gjort mer? pluggat. läst böcker. sovit.
17. vad önskar du att du gjort mindre? vet inte..
18. hur tillbringade du julen? hos bror och hans familj

19. blev du kär i år? Ja jag blev nykär igen.

20. hur många one night stands? 0
21. favoritprogram på tv? Lost. Desperate housewives. Bonde söker fru

22. hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? nej..
23. bästa boken du läste i år? Har tyvärr inte tid att läsa..

24. största musikaliska upptäckten? Aida!
25. något du önskade dig och fick? Nisse. Digitalkamera. iPod

26. något du önskade dig men inte fick? nja..
27. årets bästa film? Vet inte..

28. vad gjorde du på din födelsedag 2007? Övade lucia. Åt middag med mina päron och morfar o elsy 

29. de bästa nya människorna du träffade? Aidafolket och kollegorna på hm.

30. hur skulle du beskriva din stil år 2007? Tights och lång tröja eller klänning. Skönt!

31. vad fick dig att må bra? Familjen, Ängla, Nisse, Vänner

32. vilken kändis var du mest sugen på? Gick på rosa moln efter jag såg Snygg-erik på krstddagarna haha. o just nu har jag en fling med måns visst.. 

33. vem saknade du? vet inte..

34. favoritmånad? Februari, April, Juni.

35. finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Vet inte faktiskt så det verkar ju ha varit ett bra år. :)


Registreringsskyltsnummer

Med 4,5 timmars sömn bakom mig sitter jag nu, totalt omotiverad i skolan. Klockan är 7.53 och ingen jag känner har kommit än.. Å andra sidan är det bara en annan från min klass som läser Historia.. och så Jenny. Tjejen som hoppade av frisör när vi gick i 2 an. Hon som när vi började ettan införde en ny lek i klassen. Leken där man först ska hitta bilen med registreringsnummer 001 och sedan gå vidare med 002 och sen ända upp till 999. En riktig evighetslek! Och den gjorde mig helt knäpp. Det var då jag började sitta på den vänstra sidan av bussen så jag kunde se alla registreringsskyltar som susade förbi. Nån gång lånade jag oxå en cykel för att cykla till kvarteret där jag visste att 009 stod. Haha. Idag har jag kommit till nr 141. Jag är inte lika på som förut men ser jag nästa nummer på en bil fortsätter man automatiskt.. :P Någon som har testat leken? Om inte annat så har jag kanske infört den i era liv exakt nu! :P Så när ni ser 001 så kommer ni automatiskt börja med det. haha. Stackars er..

Nu kom Jenny så nu ska jag gå o fråga vilket nummer hon har kommit till. :P

Ha en trevlig dag.


Nu ska ni få höra!

Jag fick precis igång min nya kamera! Och det alldeles själv! Hela tiden har det stått Card locked när jag försökt ta en bild men idag, just vid denna tidpunkt hittade jag en liten hasp på minneskortet som skulle tryckas upp. Känner mig riktigt stolt faktiskt! :D Bara för det lägger jag in den allra första bilden som togs (och den enda jag hunnit ta hittills..)

image251

Usch för läxor

Varför kan jag aldrig lära mig att börja med plugget i tid?! Nu sitter jag här sista dagen på lovet och har allt kvar... Usch. Tycker det är orättvist att ge läxor över lovet. >:(

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/skolbarn/article317506.ab Jag håller med fullständigt!


Abtronic

Nisses bror hade köpt en AbTronic på Tv-shop i veckan som jag ju var tvungen att testa idag. :D Jag satte den på mitt högra biceps och jäklar vad konstigt det kändes! Vibrationer gick genom hela armen och ut i fingrarna och sedan lyftes armen uppåt utan att jag gjorde nånting själv! Sjukt obehagligt! Av 12 steg kunde jag bara köra på 3an! haha. När jag ökade till 4an kändes det som en elektrisk stöt genom hela armen! :P

Ja frågan är ju om det verkligen fungerar? Jag garvade när jag hörde det för den är ju känd för att inte funka. Eller är det bara några soffpotatisar som suttit och käkat chips samtidigt som sagt det? Jag menar, har många folk verkligen testat? Brorsan sa idag iallafall att han har fått träningsvärk av det.. Hm.. Jag tycker iallafall att det verkar helknäppt.. Han frågade mig varför jag inte trodde på den men jag kunde inte ge nåt direkt svar.. Kollade runt lite på nätet och hittade en diskution om det: http://www.halso.info/forum/p-167066.html
Och på en annan sida stod det att den gör mer skada än nytta och att den har förbjudits i Kanada.. Men jag kan inte hitta nån bra förklaring om varför den inte funkar. Nån som vet? :)

Iallfall så körde jag o nisse istället ett eget litet träningspass i hallen med situps och sånt innan vi hoppade i plurret. :) Snart är det dax för friskis!


Snöoväder

Gårkvällen var till en början inte alls på min sida. Jag skulle ta bussen 17.23 och stressade som en dåre i snöovädret för att hinna upp. Jag sprang! Där stod jag sedan tillsammans med två andra människor och en katt i säkert en halvtimme. Då fick jag en knäpp och sprang hem igen för jag hade glömt min mobiltelefon hemma. Jag tänke att jag kunde fixa numret till taxi då med så om jag kom tillbaka till busshållplatsen och de andra inte stod kvar så kunde jag ringa efter taxi. De stod kvar men gav upp ganska snart efter jag kom dit. Själv tog jag på mig alla extra kläder jag hade med mig i feteväskan för jag skulle då inte ge upp! Till slut gjorde jag ju det iallafall efter över en timmes väntan, och gick omunter hem och ringde taxi som sedan tog mig till Åhus. Usch vad arg jag va. Kyla gör mig arg.

När jag väl kom in till stan samlades vi iallafall hemma Sofie. Jag, nisse, nisses bror och hans flickvän Emelie och så Oskar sofies pojkvän. Ja, 3 par alltså. haha... Vi åt kladdkaka och spelade Pratmakarna som vi gjorde på nyår. Mycket kul är det faktiskt. Och stressigt! Och högljutt! :P
Exempel:
Sofie (stressad) : eeeh!! INTE KINES?!?!
Emelie: japan!!

Oskar (ska förklara ordet ruta): Säg kortleksfärgerna!
Nisse (väldigt säker på sin sak) : Spader, ruter, hjärter, damer!!

Ja så tokigt det kan bli i det spelet. Man fick då sig många goda skratt. :)


Kycklingpaj

Trevlig fika blev det på stan idag med Sandra, Sofie och Lotta. Åt på det nya cafét Fenix. Mycket god kladdkaka har de där. (Jag åt kycklingpaj idag.....)

Nu är jag hemma och mellanlandar. Dricker lite glögg. Har ännu inte tröttnat på det. Saftglögg ska det va! Senare ska jag in till stan igen för då vankas utgång med Sandra och Lotta. Är tyvärr inte 100% på G eftersom man e förkyld men jag orkar inte sitta o dega en kväll till.. Det blir kul när man kommit igång!


Snörvel



En förkylning har man oxå fått på sig...

Pulkadax

Nä nu har jag kommit in i helt fel tider. Nyårsafton somnade vi kl 4 och sov till kl 14. Igår sov vi till kl 14 hemma hos Sara. Inatt kunde jag inte sova och somnade kl 6.. Måste börja vända på dygnet nu känner jag om jag ska orka upp sen till skolan igen usch..

Snöpackat inne stan sägs det vara. Här e bara snöblaskat regn... ah jag vill ju åka pulka! :)


Dumma kamera

Igårkväll åkte jag hem till Sara. Myste, tittade på film, löste några världsproblem och lite sånt.. Och sov gjorde vi tills mamma ringde kl 14. :) Helt sjukt gott sover man alltid där.

image244

Ikväll ska jag inte göra något vettigt alls tänkte jag.. kanske bli lite mer förbannad på min kamera jag fortfarande inte får igång..!!! Nån som kan hjälpa mig?!?!

Trevlig onsdag.


Lyssnar på: Alicia Keys No One



2008

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton igår mina vänner! Det hade jag minsann! Jag, nisse, sofie, oskar, haris och emmy åkte till idas nya etta i broby. En ganska stor etta och mycket fin va den. Vi käkade tacos, med tre sorters köttfärs efter allas behov; blandfärs, nötfärs och vegfärs.. Vi spelade spel, pratmakarna där man ska beskriva ett ord utan att säga själva ordet. Jisses vilket stressigt spel! Alla var så uppe i varv och bara skrek ut vilket ledde till att jag inte hördes. haha! Men riktigt kul va det! :D

Kl 12 gick vi ut och tittade på fyrverkerierna och delade på 2 flaskor skumpa. :) Nisse sköt iväg 2 raketer och jag gillade inte det förståss... (Jag e ju bara rädd om honom..) Men det gick bra så. Tur att det bara är nyår en gång om året... :P Det stod på en löpsedel idag att en 16-årig kille fått en raket i ansiktet.. Så fruktansvärt hemskt... Några hus iväg från oss sköt ett ungdomsgäng en eller flera raketer in i väggen och vilken smäll det blev alltså! Det e ju farligt att vara ute på gatan fast man inte själv skjuter..

Men oj vad fint det är att titta på! :) Och så härligt det är att få pussa på sin underbara pojkvän under alltihopa. :) Hihi.

Bilder finns här----------------------->Bilder



RSS 2.0