För jag har klarat gesällen!

Månader av träning. Månader av ångest. Månader av mardrömmar och humör som gått upp och ner och tankar som fugit hit och dit. Nu är det äntligen över! Jag gjorde det! Igår klarade jag gesällen! Hela jävla skiten klarade jag! 10 av 10 moment!

Men vilken fruktansvärd dag det va. Nervös från kl 5 på morgonen när jag vaknade till kl 8 på kvällen när jag hade fått beskedet att jag klarat det... Böjde jag på knäna skakade benen. Men mina modeller va jättegoa mot mig och stöttade. Är så tacksam för de ställt upp för min skull! Även Jonatan, va med som stöd. Han har varit helt underbar när jag haft mina ångestattacker.. Utan honom hade jag inte klarat det. Även fast det inte fanns mycket tid att umgås med honom under gårdagen så kändes det så skönt att veta att han satt där ute. För min skull. <3

Från klockan halv 8 till klockan halv 8 på kvällen va det full rulle. Knappt någon ledig tid alls. (bara i torktiden på kort festfrisyr egentligen och nån minut här och var..) 8 modeller skulle bli vidgjorda. Av dessa va det kanske bara 3 jag va riktigt nöjd med, självkritiskt som man är.. Det är så svårt att veta hur de bedömmer.. Men tydligen räckte det hela vägen! Det trodde jag aldrig. Och jag tror faktiskt, att jag skulle känna mig nöjd om jag bara klarat kanske 6 moment. Då hade jag iaf kommit en bit på vägen, längre än halvvägs och då skulle jag ta resten nästa gång... Att jag skulle klara ALLA 10 moment fanns aldrig, verkligen aldrig i mitt huvud. Medans jag väntade på beskedet va jag bara så fruktansvärt trött att jag knappt brydde mig.. Ville bara hem.. och vila min rygg som värkte nåt så fruktansvärt.. Jag kunde inte göra mer då ändå så. Men oj vilken känsla det va när de berättade att jag hade klarat hela! :) Helt galet! Och oj va skönt det va att krama om Jonatan där efter! Och ringa till mina föräldrar. Helt obeskrivligt. :) Nu är mitt namn inte längre Amanda Sigfridsson, obehörig frisör utan nu kallas jag numera Amanda Sigfridsson, BEHÖRIG frisör! Vilket innebär att jag är fullutbildad och får högre lön. En merit. :) Jag säger det inte ofta, men nu är jag riktigt stolt över mig själv! :) Kolla gärna in min underbara pojkväns blogg. :)
 


Ångest vs Skit samma

Hopp!

Jonatan är hemma. Men nu har han blivit sjuk typiskt. Även jag har börjat få förkylning med tjock hals och halsont.. Hoppas det inte blir mer än så iallafall. Det är det sista jag behöver nu så här 10 dagar innan gesällen... oj.. 10 dagar... inte klokt.. Mitt humör pendlar upp och ner. Ångest vs Skit samma. Tyvärr är det Ångest som leder... Igår försökte jag mig på det där man hört elitidrottare göra. De blundar och ser sig själva lyckas.. Det tog mig typ en halvtimme att komma till moment 2 av 10 så jag antar att jag inte fick in rätt teknik.. :P Dessutom somnade jag..

Nej jag är så less på att tänka på det hela tiden! På hur kasst det känns... Ah allt känns väl inte helt åt skogen..  En del moment tror jag iallafall jag kommer klara, fast man vet ju aldrig.. Knappt man vågar hoppas.. Det är så svårt, jag vill gå in med inställningen att jag kommer va nöjd att bara komma en bit på vägen. Att jag inte ska se det som att antingen misslyckas jag eller så lyckas jag. Det är ju faktiskt så att de flesta som gör gesällen får göra om vissa moment som de inte klarat första gången. Men samtidigt vill jag tänka att det är klart att jag klarar hela! För att peppa mig själv lixom, men då kanske besvikelsen skulle bli ännu större om jag inte skulle göra det..? Hm det bästa hade ju varit om jag först gick in med inställningen att jag klarar hela. Och skulle jag sen inte göra det byter jag till den första inställningen jag beskrev.. :P Fast det är nog ganska svårt.. Ah ibland önskar jag att man va en maskin som man verkligen kunde byta inställningar på så där...

Ledsen för mitt tråkiga inlägg.. Men det är sån jag är just nu..

toddler

Har precis kommit hem nu. Har varit i tivoliparken och tittat på Ängla och Tilde när de sprang Toddlerloppet. :) Så skoj att se alla söta barn springa för livet, eller som vissa gjorde , totalt vägra :) Ängla och Tilde va jätteduktiga. :)

Snart ska jag åka till Fjälkinge. Ska öva på uppsättningen till gesällen. Hoppas hoppas det går bra idag. Behöver känna att det går lite framåt nu... Bara 3 veckor kvar idag.. ångest.

Sedan ska jag gå hem till jonte och vänta ut klockan till typ halv tolv. Då ska jag köra och hämta dem vid tåget i stan. :) åh vad jag längtar efter min underbarling!

Imorgon är det tandläkaren som gäller, sedan öva på lotte, färga mitt hår (äntligen lite förändring!) sedan hem, sen åka och öva permanent.. jag hoppas jag hinner pussas lite med jonatan mellan varven... :/

Hoppas alla har en trevlig söndag i det fina vädret. :)


RSS 2.0