Snart är det dax

att ta studenten med min sax...

image66 Köpte mitt studentpass idag och fick den här snygga tröjan på köpet! :D Snart dax för 3:3 festerna!!

Säg att du älskar mig

Igår såg jag och underbarlingen en så fruktansvärt hemsk och sorglig film. Jag rekommenderar starkt att se den om ni inte redan har sett den. Det går inte att hålla tårarna och ilskan tillbaka. Se till att ha någon att krypa upp hos.

image65

Kommentera gärna vad ni tycker om den.

Emma-Lisa!

Imornkväll, Tv4, kl. 20.00 är det dax för Emma-Lisa Norrhamn från Kristianstad att visa upp sin otroliga sångröst i TV! Det är nämligen Junior Eurovision Song Contest! Den tjejen är hur duktig som helst kan jag lova och jag tycker att alla, precis som jag, ska hålla alla våra tummar för henne och såklart ringa och rösta. :) HEJA!!

Numret du ska ringa för att rösta: 099-41407



Kolla in hennes blogg www.emmalisanorrhamn.blogg.se

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Zara82

Regler:
  • Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
  • Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
  • I slutet av inlägget skriver du 8 personer.

1. Jag hinner ofta inte borsta tänderna på morgonen vilket leder till att jag måste ta med tandborste och tandkräm till skolan eller Tova och göra det där...

2. Jag har tagit bort ett födelsemärke på rumpan en gång...

3. Jag tycker inte om att dricka mjölk utomhus...

4. Jag kan knäcka nacken på småfisk... haha

5. Jag är inte allergisk mot någonting

6. Jag drömmer om att lära mig flytande engelska och spanska så jag kan öppna salong utomlands

Nu utmanar jag:

Charlotte , Malin , Erika , Lasse


Mycket text, men värt att veta!

Igår var den helt sjukt galnaste dagen i mitt liv, och den mest nervpressande, nervösa, stressigaste, kissignödigaste och alla andra synonymer som passar. Sedan första dagen min pojkvän och Sofies pojkvän Oskar åkte till Rhodos med killgänget har jag o Sofie skaffat oss planer. Vi ville åka till Kastrup och möta pojkarna där när de hade tagit sina väskor dagen de skulle komma hem, och såklart då oxå överraska dem! Efter mycket listande och planerande hade vi fått klarhet i att nisse o hans tvillingbror skulle bli hämtade av sin pappa på Svågertorp och Oskar skulle ta tåget med de andra hela vägen till Kristianstad. Vi ringde nisses pappa o bestämde att jag o Sofie skulle ställa bilen på Svågertorp istället för honom, ta tåget över bron och överraska våra underbarlingar. Vi tryckte ut vägbeskrivning, kartor, kollade upp tågtider och dittan o datten, hitan o ditan..  :)

Söndagkvällen kunde jag förståss inte sova. Ringde Sofie femtielva gånger och instället för att bli lugn stirrade vi förståss upp varandra ännu mer.. Måndagmorgon åkte jag in till stan, hämtade Sofies mammas bil som vi skulle använda. Körde till skolan. På lunchen körde jag o köpte blommor som jag sedan satte i vatten och ställde på nisses skrivbord hemma på Möllebacken. Åkte hem till Sofie, lastade ur bagageluckan för att få plats med pojkarnas väskor. Sedan åkte vi och tankade bilen för att spara minuter till senare. Åkte till skolan och hade lite lektion. Helt toppad var jag. Gick o sjöng och va allmänt tossig och klassen bara flinade åt mig. :) 13.45 sprang jag ut i bilen, hämtade Sofie och körde mot Svågertorp. Hade matsäck med oss i bilen, lyssnade på musik och trissade upp oss ännu mer. VI ÄR TOTALT JÄVLA GALNA! :D Blev nervösa att vi inte skulle hitta när vi närmade oss Svågertorp. Ringde mamma och försäkrade oss om vägen. Den var som tur var rätt! Blev strul när vi skulle parkera bilen vid automaten, men till slut lyckades vi parkera på "Iceland". Köpte tur och retur-biljett och tog tåget över. På Kastrup var det bara att vänta.......................

image58 Så här lyckliga var vi när vi lyckats ta oss så långt som till Svågertorp (I automatare och allt!)

image59 Här tar vi en bild medans vi, i en halvtimme, sitter och stirrar på den här -->

image60 där man ser ankommande; när planet landat och när väskorna börjar rulla...
image61 Och så här nervös var jag när det var 1 minut kvar.....! Den bilden bekriver situationen perfekt  :D

I 2 timmar befann vi oss på Kastrup. Vi hade ju inte vågat räkna med att planet skulle vara försenat och att det skulle ta tid med väskorna.. När vi såg att väskorna börjat rulla ställde vi oss hos alla de andra som väntade på anhöriga. Vi behövde inte vänta länge tills vi de riktigt solbrända pojkarna kom ut. Vilken känsla. Hjärtat hoppade, benen skakade, leendet var upp till öronen... Den härliga känslan att äntligen få springa fram och kasta sig om honom och se deras förvånade ansikten kommer jag aldrig att glömma. Vilken lättnad. Såå skönt.

Vi körde och käkade, jag, min underbarling, Sofie med hennes underbarling och Erik, nisses tvilling.. :) Sen åkte vi hem och myste hela kvällen. Jag måste oxå bara berätta att min underbarling är snygg. Som jag längtat efter honom! Äntligen är han hemma hos mig. Nu släpper jag inte iväg honom nåt mer. :)


image62 Idag smög jag och Malin in i elevkårsrummet och hittade de här tomtemössorna! :D Snart är det dax!!


image63image64 Min håruppsättning i skolan jag gjorde idag.. Inte den snyggaste men för att va första gången så e jag nöjd. :) Äntligen har vi börjat med uppsättningar!

Ha det gott mina vänner!!

lalala

Hinner inte berätta om det där jag skulle berätta om nästa gång jag bloggade, för snart ska jag till skolan men jag va bara tvungen att gå in o göra er lite mer nyfikna! hehe. Bloggar ikväll lovar! finns massor att säga, det e värt att vänta på! Fast jag kan knappt själv vänta för då spricker jag! :D

Ha det gott sålänge!

Ängla

är den sötaste ungen i hela världen. Ikväll fick man då låtsassova igen. (som alltid när vi leker) Som godnattvisa sjöng hon idas sommarvisa för mig och gav mig sedan en puss på kinden. såå söt!!

image57Hon åkte oxå "karusell" i vår nya snurrstol, tills hon mådde dåligt :P



1 dag fortfarande... och jag är hur pirrig som helst!!

Malmöfestivalbilderna


De finns på Sofies bilddagbok! Tusan vad roligt vi hade!  :D

http://fiiie.bilddagboken.se/  Klicka på den 18e augusti

1 dag fortfarande...

Min underbara helg

Praktiken i fredags var hur rolig som helst! Klippte Sofie som blev ursnygg faktiskt. Dock vågade hon inte lika mycket som jag hade velat (klippa extremt kort lugg) men att klippa en undercut vid ena polisongen fick jag göra och det blev lyckat. :) Sedan hade jag en färgning. Eftermiddagen hade jag en kund som befann sig i en 40-årskris. Hon kom in på salongen med långt blonderat hår. När hon gick ut hade hon axellångt, uppklippt och betydligt mörkare med ljusa slingor i. Det va roligt. :) Sedan hade jag en afroklippning! Sjukt häftigt hår hade den här lille killen! Så roliga o söta va han o hans lillebror. :) O han blev så glad, särskilt för att jag tog i en leave-in balsam i håret så det blev lent. Hihi! cool pojke det där.

Efter praktiken pratade jag med min älskling :) Sedan fick jag köra automatare för första gången. (sofies mammas bil) Det blev några tvärnitar eftersom jag trodde bromsen va frikopplingen.. ja ni kan ju tänka er..

Vi körde och blev bjudna på pizza och sedan hämtade vi Haris. Sedan körde vi och handlade. Därefter körde vi och hämtade Ida i östra göinge. Åkte hem, hade mys och jagade myggor i sovrummet.

Lördagen jobbade jag på HM. JÄTTEMYCKET varor va där! Kul va det.

Lördag kväll åt jag, Sofie o Ida tacos på gården. (guacamole mums!!) sedan klippte jag ida och lite till på sofie. Haris kom och vi bakade bullar, tittade på film.. åt bullar.. sov.
image56 
Vill ni så får ni gärna boka tid hos mig på TOVA (044126080) :)

Å nu sitter jag här hemma. Om några timmar kommer Ängla, Emil o Zara!


Morgondagen kommer vara helt totalt nervös kan ni tro!! Mer kan jag inte säga men jag o Sofie har riktigt stora planer på gång! Imorn hinner jag inte blogga om det pga av det vi ska göra då. Men jag lovar att berätta nästa gång! Nu blev ni allt nyfikna va?! :D hehe!


1 dag... Bara tummen kvar!! :D

Macktips

Gjorde en supergod varm macka igår som jag varmt kan rekommendera. :) hihi.

Ville göra nånting snabbt, så har vi ett sånt där "klämmejärn" som vi sigfridssonar säger, där man kan göra "klämmemackor" Alltså ett mackjärn. Brukar alltid bli att man gör en macka med skinka, ost, oregano och ketchup. Men igår, för att va lite kreativ, tog jag istället avokado (ja jag har dille på de godbitarna), fetaost och salladskrydda. Blev supergott minsann! Fick inspiration från Darins där ja brukar ta en varm macka med just avokado och feta.. :) GOTT! Testa gärna o säg vad ni tycker eller om ni har andra tips. :)
image50

4 dagar fortfarande..

I skolan

Sittandes på min högra sida: Lotte och Erika vid var sin dator. Trevliga brudar.
Väntar på: Historia, 5 minuter rast, Företagsekonomi, 0 minuter rast, Engelska B, sluta 16.45..
Åt till lunch: Kycklingsoppa och äppelpaj!
Glad över: Att det alltid serveras efterrätt på torsdagar eftersom vi nu har praktik på fredagar. Innan hade vi praktiken på torsdagar så då missade vi efterrätten.. :P
Göra idag: Städa
Skulle du inte gjort det igår?: Jo men jag undvek det och fastnade framför datorn istället... okej jag erkänner...
Skulle du inte träffa Sofie ikväll?: Jo men vi ändrade det till imorgon istället. :)

Nu ska jag kila till klassrummet
Ha en bra dag
Glöm inte paraplyt för det gjorde jag såklart idag..



4 dagar... Bara en hand minus ett lillfinger! :D
 

Långsam dag...

Trodde att Ängla, Emil o Zara skulle komma och leka idag men visst ändrades det till söndag.. = att min onsdagkväll går långsamt.. = att i alla fall min söndag går fort! :) Jag har lite annat o göra ändån ikväll.. Typ städa toaletten.. göra företagsekonomiläxa.. tjohoo... Och kanske lägga mig tidigt och läsa Veckorevyn. Kanske till och med somna tidigt så går ju tiden fort..

Imorn är det torsdag vilket innebär att ha 5 ämnen och sluta 16.45. suck. Efter där ska jag kanske hem till Sofie och sova där. Ska ringa henne nu tänkte jag.. Så torsdagkvällen kommer gå fort imorn iallafall...

Sedan är det fredag, PRAKTIK på TOVA! Och då ska jag klippa o färga Sofie! Det ska bli kul. Har massor idéer. Hoppas hon går med på nån av dem.. Ska försöka minnas att ta bild den här gången!

Fredagkväll: Ingen aning.. Ta det lugnt kanske för sedan på lördag ska jag ju upp tidigt och jobba på HM. På lördagkväll ska Sofie ha fest. Så lördagen kommer gå snabbt.

Söndag kommer Ängla o päron :)
image49

Och sedan är det måndag!! Då kommer min nisse hem!

Japp då har jag gått igenom resten av veckan. Ser ut att kunna gå rätt snabbt ändån...



5 dagar... Bara en hand! EN! :D

Avokado, Pengar, Håruppsättning o Fotografering

Lång rubrik.. Kände bara för det.. Den sammanfattar det mesta jag har att berätta idag men jag ska ge en förklaring till varje tänkte jag. :) hehe

Avokado: Äter jag just nu. Riktigt gott är det. Nyttigt dessutom. Mamma köpte hem en hel påse. De äts som smör, kan man säga så..?
Pengar: Ska massera friidrottare ikväll= kosing till fickan. PLUS: Att HM ringde precis o ville ha in mig på lördag! TJOHOO=kosing till fickan.
Håruppsättning: Gjorde vi idag med vår nya frisörlärare. Hon verkar bra tycker jag. Roligt att se alla frisyrer vi gjorde. Tror det kommer bli ett roligt år på frisör med roliga moment. Kul med nya lokaler med ju! :D
Fotografering: Fick jag ställa upp på idag. Yes. Jag som hade fått värsta innebrännaren precis under läppen. (!) Men fotografen (bildläraren) lovade att hon skulle ta bort den i Photoshop. hehe. Bilden tog vi i vår nya salong. Jag låtsasklipper Erika. Bilden ska va i Milners skolbroschyr. Kul att de ville ha just mig :) Jag som har utväxt o allt när man ska göra reklam för frisörskolan... Hoppas den inte syns på bilden.. För övrigt ska jag fixa mig nästa fredag på salongen! Äntligen!

image48
 Killdockan med flätskägg



6 dagar...


MIN POJKE ÄR UNDERBAR!!

Äntligen har jag fått prata med min nisse i telefonen!! ÅH vad jag saknar honom. Grät flera gånger och är fortfarande skakis när jag skriver detta inlägg. Nån med tips på hur tiden ska gå fortare? Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Kommer va så nervös när jag får träffa honom. Knappt våga titta honom i ögonen eller prata...och kanske snubbla över mina egna fötter eller nåt i den stilen.. Men jag vet att  jag kommer vara den lyckligaste flickan i hela världen!
image47

Idag i skolan spelade vi brännboll med frisörettorna och tvåorna. Det va kul. Tog till o med en enhandslyra! Det ni! Det trodde ni inte om mig va? Lyckas man inte med att få iväg bollen med det bredaste dassalocket får man ju ta igen det på annat vis.. :)

Fick även våra nya frisörplatser idag. Det av kul. :) Och nyckelknippan fick tillökning. Så nu innehåller den massor med skåpnycklar.. Tur att jag inte hade fått de då när jag gjorde av med nycklarna..


7 dagar...

suck...

8 dagar fortfarande... kan det gå långsammare....

Malmöfestivalen

Åkte till Malmö igår med Soffan, Ida, Kicki, Sara o Linda. Mycket roligt hade vi och jag fick sova i Kickans knä på tåget hem. :)  Bilder läggs in så småningom!!

Imorn ska jag köpa träningskort på friskis. Nu tusan ska jag bli träningsnarkoman!

8 dagar...

Krölligt hår och försvunna nycklar

Igår på salongen skulle jag prova att permanenta Sofie. :) Fast utan permvätska. Bara på kul för att se hur det skulle bli om vi gjorde det på riktigt. Jag lovar, hon blev sjukt ball! Men tyvärr måste jag censurera bort bilderna som togs. ;)

Idag när jag kom hem från Sandra skulle jag låsa upp dörren då jag upptäckte att mina nyklar va borta! De låg inte i väskan, inte i fickor eller nånting. Fick panik och ringde alla butiker jag varit inne i. Ingen har hittat dem. Inte Sandra och inte på Tova. Efter mycket nojande och tänkande kom jag på att jag kanske lagt dem i cykelkorgen igår när jag cyklade iväg och råkade glömma dem där när jag hoppade på bussen! Och sedan hade någon tagit dem för pappa hade ju tagit hem cyklen och de låg inte i korgen. Jag berättade för pappa o han sa: Du cykla dit där du ställde cyklen och kolla om de ligger på marken för när jag hämtade cyklen så låg den ner. Och mycket riktigt när jag kommer dit låg de där i gräset! De hade ju trillat ur korgen! :D

Så det e nog min otursdag idag för vad har mer hänt? Jo jag halkade i trappan på väg ner till apoteket. PINSAMT! och höll på att välta ner en vas på Smidestian. Typiskt mig att va klumpeduns :)

Ikväll drar vi till Malmöfestivalen! Ska bli skooooj! Ses där hoppas jag!


image45Fick ett jättefint halsband av min mamma idag som hon köpt i Göteborg. :)


9 dagar...

filmkväll

Nu ska jag o Sandy Bandy titta på Se upp för dårarna och Allt om min buske. Vi ska oxå kränga ostbågar och jordnötsringar och dricka cola. Med andra ord bli tjockisar. :)

Hoppas alla har en lika mysig kväll som vi har!

Tally

 image46



10 dagar...

Vilken dag...

Börjar klockan 9. Har religion, svenska, lunch, historia, företagsekonomi, engelska B. Slutar kvart i fem. Kan det blir värre...? Torsdag kommer vara min värsta dag i veckan.

Efter skolan träffade jag Sofie och Mari från TOVA (126080). Sara som oxå jobbar på Tova fyller 30 nästa vecka och åker till Kreta imorn så vi skulle överraska henne när hon skulle gå från jobbet idag kl 18. Ida och Pernilla som oxå var på tova ringer o säger att Sara bokat in en färgkund till! Typiskt. Ida o Pernilla kommer ut från salongen kl 18. Efter en stund springer vi in på salongen allihopan och blåser med sånna partyvisselpipor eller vad de heter.. :P Det var lyckat. Hon hade inte anat nånting. :) Sedan blev det mindre lyckat när Zara ringer till mig och jag ska berätta om spektaklet och råkar säga att "ja och sen ska vi gå o spela...." ojsan.....
 Alla börjar asgarva och Sara fortsätter: "vad ska vi spela?!" Så typiskt mig. haha. När kunden var färdig gick vi och spelade laserdome vilket hon nog räknade ut när hon märkte åt vilket håll vi gick på... Det var jättekul. Aldrig spelat det förut. Även Saras sambo och dotter Matilda och Maris man och hennes dotter Amelia var med. Härliga ungar.

Efter där åkte vi hem till Mari. Jag studsade studsmatta med Matilda och Amelia. Skitkul va det! Och värst va de där ungarna skulle va orädda. De slog en massa volter o dant o ville sen att jag skulle göra samma sak. jo visst...  o de andra bara garvade åt mig.. :P

Jättegod smörgåstårta åt vi och sedan fick jag skjuts av Ida hem. En mycket trevlig kväll var det. Älskar Tova-gänget!

Imorn blir det min första praktikdag efter sommarlovet! Ska vara där alla fredagar. Ni är välkomna att boka tid hos mig på 044-126080 :)

Kram amanda

11 dagar...

jippi!!

Sara kommer hit ikväll!! -För att göra mig lite mindre ensam och hjälpa till så tiden går lite fortare.. :) Hon e för go hon! Cyklar hit.. Inte hela vägen men en bra bit ändån. Hon e en bra vän!

image42

Första dagen...

...i skolan var det idag. Började halv 9. Trodde att nu när man ska gå sista ring skulle man få samlas vid kanske 1 tiden men nejdå det skulle 1orna göra.. :P JÄTTEFINA frisörlokaler hade vi fått på milner! Ni är jättevälkomna dit för att göra vid er! :)

Håll i er för nu säger jag det! Jag cyklade till åhus för att ta bussen i morse kl halv 8!! varför? För att få sova en kvart längre.. gytt

Va i skolan nån timme, stack sedan och pumpade cyklen med sofie. Cyklade hem till henne och pratade en massa. Beklagade oss över våra bajsnissar som åker iväg så där.. ( min nisse o hennes oskar ;) ) Vi saknar dem så... så vi får stötta varandra :)



image41

Hittat en ny favoritlåt. Jet med Look What You´ve Done
Soundtrack i A Lot Like Love med Ashton Kutcher :)
http://www.youtube.com/watch?v=XD1cxSE25ck

Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to prove

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Give me back my point of view
'Cause I just can't think for you
I can hardly hear you say
What should I do, well you choose

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
A fool of everyone
A fool of everyone

Take my photo off the wall
If it just won't sing for you
'Cause all that's left has gone away
And there's nothing there for you to do

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems likes such fun
Until you lose what you had won

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
A fool of everyone
A fool of everyone


12 dagar...

Samma måne

Usch det börjar redan kännas jobbigt faktiskt.. Inatt åker min nisse till grekland.. Sa hejdå till honom i eftermiddags. Gick rätt bra tycker jag men det är nu saknaden kommer på allvar.. Två veckor... Hur ska det gå.. Det bara får gå.
Vi kan i alla fall se samma måne. 

image40 



13 dagar...

Recept

Igår lagade jag o nisse jättegod mat.
Först stekte vi kycklingfilébitar i en platt gryta eller vad man ska säga... Kryddade med flaksalt och någon annan kycklingkrydda.
Sedan hällde vi en påse med sånt här:
image39
Och därefter hällde vi i en burk med kokosmjölk. Lät det koka upp under lock. Blandade i det kokta riset och hällde i cashewnötter! Sedan åt vi sallad och ananas till. Ah va gott det blev faktiskt! Och enkelt va det. Tycker jag ni ska testa!

Nu ska jag äta resterna från igår. MUMS! :D

Snark

Han ska bara sova och sova... Alltid e det han som ställer klockan på 10. Men vem e det som verkligen vaknar då? jag... o han sover vidare....  Sen försöker man väcka honom lite senare men då får man bara ett "jag vill sova mer!" Jaha. Någon med samma problem? :P Så vad gör man.. Har slamrat med disk, satt på tv med hög volym, ryckt undan täcket.. slamrat med mer disk, skruvat upp volymen på tvn, hoppat i sängen, slamrat med mer disk, skruvat upp volymen ytterligare på tvn, frågat snällt: kan du inte gå upp nu... Nähä. Så nu sitter man här. :P haha. kvart över 11. JAG VILL JU NER TILL STRANDEN!! sista dagen på sommarlovet och det e fint väder! Man får ju passa på då!

ojojoj, ni kommer aldrig tro det! Han vaknade! :D:D han måste ha hört när jag knappade på tangenterna... :P

Vamos a la playa!!

Ägg-amanda

image38 På läger i femman. Fotograf: Sara Hultman

En fridfull kväll...

...var det verkligen igår. Vi gick hem till Everbrings. Fick lite tilltugg. Cyklade till åhus och åt på Åmund. Ribs. Såå gott! sedan cyklade vi hem och åt glass i deras fina kök. Det var jättetrevligt. Härliga människor att umgås med. Tur med vädret hade vi med.

Och vädret e minsann fint ännu så nu ska jag sticka ner till stranden och njuta för fulla muggar! kanske ta ett dopp eller två...

Sen kommer nisse. Sista gången jag får träffa honom innan han åker till grekland.



:D Hejsan hoppsan

En lördag och söndag

Igår kom Sandra hem till mig. :) Vi pratade och pratade och kom fram till att: livet är inte en film. Det ni! Sedan gick vi ner till havet. Fullt pålädda för vädret va inte så toppen men efter bara nån timme blev det visst toppen! Och massa folk va i o badade så vi ringde pappa så kom han med badkläder. Och det va minsann varmt i vattnet! Va i en stund. Sedan låg vi och njöt i solen. Spådde varandra i sanden. Sandra kom fram till att jag och nisse ska gifta oss i tomtedräkter, bo i en koja med ett barn. Sandra ska gifta sig naken med sin kille som skulle gifta sig i kalsonger. De skulle bo i ett slott, ha 50 barn och traktor. :) hihi.
image35image36image37

Sedan kom nisse ner till stranden. Badade en gång till. Sandra åkte hem och råkade få med sig mina nycklar.. Sen gick jag o nisse hem till mig.
Såg att det stod en vas med blommor i på bordet.
Jag frågar nisse: e de från dig?
Han: neee
Jag (trög som jag e): va då måste det ha varit mamma som tyckte jag skulle ha dem..
Han: ja gå in o fråga henne.
Jag: mamma, har du ställt blommorna på mitt bord?
Hon: nee vadå för blommor?
Jag: det va du nisse! :D
Han: hihi.
Det visade sig att han hade åkt inom mig innan stranden för att sätta dem i vatten. :) Han e så go! Överraska mig med blommor. Jag älskar överraskningar! Och jag älskar blommor. :)
Sedan åt vi, duschade och tittade på Liar Liar med Jim Carry. Älskar den filuren. :) Sedan tittade vi på A lot like love. En riktig tjejfilm men jag tror nisse gillade den ändå. :)

Nu har jag precis kommit hem från Färlöv. Har varit o klippt Zara och Ängla. :)

Nu ska vi snart till våra kompisar Everbrings. Vi ska cykla till Åhus och käka middag. Ska bli trevligt. :)

Hej hopp!

Kramar är härligt

Idag va min sista dag på jobbet. Det kändes lite vemodigt men så är det. Har trivts jättebra. Men att packa upp varor blev jag plötsligt faktiskt fruktansvärt trött på idag, när klockan var en halvtimme innan tre då jag skulle sluta. Det berodde nog på att vi hade sparat att plocka upp barnkläder eftersom det finns ett så stort överskott med barnkläder nu till skolstarten att de på avdelningen inte hann med.. Det ledde till att kl halv tre fanns det bara barnkläder kvar att plocka upp =mindre roligt... undrar om någon hängde med där.. :P

Fick goa kramar av Lena, Ulla-Stina och Eva när jag skulle gå. Det va väldigt gulligt av dem. Gillar dem. De är som pink-ladies. :)

När klockan slog tre gick jag ut i butiken. Gick där inne i en och en halv timme och typ finkammade butiken. Köpte mera kläder..
+Ett par svarta byxor för 98.
+En benvit topp
+En svart klänning 98
+En bh o trosa
+En svart höstjacka som flera i personalen kommer strutta runt i i höst. :P
image34Den finns att se på på: http://shop.hm.com/shop/do?action=viewshoppingwindow&dept=DAM_OVR_YTT
-25% av summan förståss. :D


Usch vad trött jag var på bussen hem. Jag hade lätt kunnat somna om det inte hade varit en stor mygga där som surrade omkring mig. Hade jag inte behövt hålla koll på den hade jag nog hamnat i ystad...

Igår var en mycket trevlig kväll. Käkade, pratade. Spelade fotboll och kubb i trädgården. och fint väder var det med. Härligt!! Synd att jag inte kunde följa med o bada vid tio-tiden som de andra skulle göra.. Skulle ju upp tidigt... :/

Ikväll ska jag träffa sara. Vi ska käka godis och mysa. Och imorn ska jag träffa nisse! Ja, han skulle visst komma hem tidigare så :) Och man får ju passa på att ses nu innan han åker till grekland på onsdag..

Tally!


bara en till..

1. När gick du upp idag?
06.20

2. Diamanter eller pärlor?
Pärlor tror jag.. fast diamanter e med fint..

3. Senaste filmen du såg på bio
Harry Potter och Fenixorden. Somnade dock sista kvarten när det blev svårt att hänga med.. :P

4. Favorit-TV- program?
Lost. Men det e ju uppehåll nu.. Dessutom har ju Charlie dött så nu kommer det inte va ariktigt samma sak.. :/

5. Vad åt du till frukost?
En tallrik start och en macka med ost. ett glas mjölk, en zinktablett och e tablett fiskleverolja

6. Vad är ditt andranamn?
Elna, Linnéa, Åsnan..

7. Din favoritmat?
Tortillas med guacamole :) mums!

8. Vilken mat gillar du inte?
En sorts wok på påse.. minns inte vad den heter men annars gillar jag wok!

9. Favoritchips?
Lätsaltade. särskilt goda när man ligger på stranden!

10. Vilken är din favorit-CD för tillfället?
Unleaded Patrol. Finns att köpa på lasses musik, skivlagret, compact disc

11. Vilken bil kör du?
Päronens fortfarande..

12. Favoritmacka?
Kackling på zekes. har dock inte ätit den sen de bytte ägare.. om den ens finns kvar.. :(

13. Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Människor som tror de vet och kan allt.

14. Vilka är dina favoritkläder?
Leggings, lång tröja eller klänning. hemma, stor svart munktröja storlek L från herravdelningen HM :)

15. Om du fick åka vart du ville på semester?
svår. vill åka överallt! New York, kina, mexico, florida, indien... och förståss till spanien med min älskling

16. Favoritklädmärke?
Hm. :)

17. Var vill du dra dig tillbaka?
Jag och sandra ska köra upp till kiruna och sätta oss där och fisa när vi e trötta på allt här. :)

18. Favorittid på dagen?
vet ej

19. Var är du född?
I Kristianstad

20. Vilken är din favoritsport att se på?
Fotboll

21. Coca Cola eller Pepsi?
E inte så kräsen..

22. Fotboll eller ishockey?
Fotboll.

23. Är du en morronmänniska eller nattuggla?
Nattuggla

24. Pedikyr eller manikyr?
E inte så insatt men jag e mer för manikyr..

25. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Hm inte som jag kan komma på nu när man måste..

26. Vad ville du bli när du var liten?
Frisör förståss

27. Bästa barndomsminnet?
Finns ju massor som e bäst. Men det va kul när jag o Sandra släppte ut hennes kanin i trädgården och den rymmde ut på ängen med sandra springandes efter den! haha. kan fortfarande se det framför mig. :)

28. Varit i Afrika ?
Nej men skulle vilja åka dit

29. Nånsin rullat in någon i toapapper?
image32Haha ja Sandra har råkat ut för det två gånger. :D och oxå själv blivit utsatt för den delen..

30. Varit med om en bilolycka?
Nej bara moppeolycka förra sommaren på grus. Bara skrapsår men rättså rejäla sånna.. Ärren är fortfarande lila.. men jag lever. :)
image33

31. Favoritdag i veckan?
Fredag eller lördag. Fredag börjar helgen, lördag kan man sova länge o va uppe länge :)

32. Favoritrestaurant?
222 i spanien har de godaste pizzorna iaf. :)

33. Favoritblommor?
Rosor

34. Favorit-snabbmatsrestaurant
vet inte

35. Äger du en cykel?
Ja.. en utan sadel, utan ringklocka, utan en fungerande pakethållare och växel som bara går på ettan, och som dessutom e alldeles för liten. :) den andra blev stulen så..

36. Är du trött nu?
Ja men det e jag jämt..

37. Läggdags?
Förhoppningsvis vid elva..

38. Senaste personen du delade en middag med?
Niklas..

39. Vad lyssnar du till just nu?
ingenting för en gångs skull...

40. Favorit färg
vet inte.

41. Hur många tatueringar har du?
Ingen

tagen från www.annadite.blogspot.com

Hejdå och pusspuss hårmuss!

Rosen

Idag på jobbet fick jag en ros. :) I och med att det e min sista dag imorgon.. och alla andra sommarvikariers.. Det va gulligt av dem tycker jag. Jag älskar rosor. Kommer sakna HM. och rabatten man har haft där.. ;)
image31 "Amanda, tack för denna sommaren. <3 Butik 456"

Gick och fikade med Niklas efter jobbet. Sedan åker han hem till Storstaden på söndag så nu får man inte se honom mer på ett bra tag... om inte jag tar mig i kragen och bokar tågbiljett upp.. får se hur det blir med den saken..

Idag har vi fått in ännu flera snygga jackor. Hängde undan en svart.. Känns lite fel att det kommer in höst och vinterjackor nu när sommaren har kommit.. Det e så härligt att den har gjort det!!

Snart ska jag göra mig i ordning för att springa de 256 stegen till l8. Där ska vi ju ha lite kräftskiva ikväll.. :)

Något mer? Jag vill att nisse ska komma hem till mig för jag saknar honom jättemycket!!



Pappa får sin skönhetssömn :)

image30 

skinnjacka av oäkta skinn

Idag har jag handlat. :) jag köpte en skinnjacka som är av oäkta skinn. hoppas den håller bara, för fridas hade spruckit.. Men kanske var den så redan när den kom.. Gillar den faktiskt. Sedan köpte jag en present till nisse men jag vill inte säga vad här ifall han läser innan han får den.. :) hoppas han kommer gilla den iallafall. tänkte direkt på honom när jag såg den. hehe. Andra saker jag köpte var: Hårspray, foundation, duschpeeling, bodybutter (älskar sånna godisbitar som doftar gott :)), 2 armband på rea och ett silverfärgat nagellack. och alltihopan för en billig peng. :)

Idag har jag även klippt Haris. Och naturligtvis glömde jag ta en bild.. men han blev fin. och han blev nöjd. :) får se om jag kan ta en bild på det imorn för då ska vi på fest hos l8. :) jag o sandra ska käka kräftor. mums!

Nu ska jag hämta mamma i åhus. hejdå!

image29 Sandra som sig själv :)

listaaa

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
mellan 5 och 8
Vilken svordom använder du mest?
tusan
Äger du en iPod?
nope bara en mp3 som håller på att gå sönder...
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
ja. jag gillar att ta bilder faktiskt
Vilken var den senaste filmen du såg?
linas kvällsbok. se den tjejer!
Har några av dina vänner barn?
min svägerska zara e min vän och hon har lilla ängla :)
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
beror på hur mycket. resa, kläder..
Har någon någonsin kallat dig lat?
japp men jag har inte lidit av det.. :P
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
beror på. bukar bli oboy när jag e med nisse men hemma alltid vanlig mjölk.
När var senast någon stötte på dig?
Förra fredagen. konjak usch..
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
rodeon i spanien!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
det hoppas jag verkligen inte.. :$
Tittade du på tecknat när du var liten?
självklart. massvis. och gör fortfarande ibland..
Hur många syskon har du?
1. emil
Äger du några band t-shirts?
nope
När flög du senast?
när jag hade varit i spanien i juni..
Läser du för skojs skull?
veckorevyn ja. böcker hinns inte med så ofta.. förut va jag bokmal..
Pratar du några andra språk?
har ju pluggat engelska och spanska men e inte särskilt bra på nåt av dem.. hola que tal?
Har du en stationär dator eller en laptop?
lap top
Vilka gör du, önskningar eller planer?
både och kanske
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
aldrig tatuering. isåfall något väldigt personligt på ett ovanligt ställe för annars tröttnar jag på den.. en piercing i ögonbrynet kanske nån gång i framtiden?
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
spelar ingen roll
Vad har du med dig in på bion?
en stor popcorn!! eller videomixgodis :)
Vem var din favorit lärare?
svenskaläraren marcus svensson i 8an o 9an. han va rolig!
Vad har du för väder?
sol fortfarande..
Har du en blogg?
nej jag skriver på en annans..
Vilken är din favoritdrink?
passoa o sprite
Gillar du din boendesituation?
ja. bor i egen gäststuga så :)
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
9. så oftast fungerar jag inte. :)
Äter du frukost dagligen?
japp. annars blir jag hungrig och grinig nån timme senare..
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
olika. ofta har jag en hel stressig vecka sen en hel ledig vecka osv...
Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
nee
Vilken är din favoritfrukt?
ananas
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nej inte alltför ofta..
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
neej
Vad var det senaste du åt?
ett halvt bixitkex
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
päronen kände en katt som hette amanda tror jag..
Gillar du senap?
jadå
Sover du på sida, mage eller rygg?
sidan, rygg
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
vet inte. har aldrig tänkt på det.. men sandra tycker jag är som åsnan i shreck
Har du någonsin köpt något från eBay?
Nope
Tycker du om att krama folk?
ja det gör jag. det e härligt.
Skulle du säga att du är trendig?
man försöker väl..
Äger du en digitalkamera?
nje men hade gärna haft en..
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
om det händer ofta ja. men alla kan glömma nån gång..
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
pojken som kallades Det
Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nee..


tagen från www.martinag.blogg.se

träning..

Fick en sån plötslig längtan idag (förutom efter nisse då som jag längtar hela tiden efter) när jag stod och galgade en randig kjol. Lyssnade på radio kristianstad där de pratade om träning, och kom på att jag faktiskt längtade till att få börja träna igen. Har inte tränat på hela sommaren förutom några promenader då och då.. Jag ska fortsätta på friskis o svettis har jag bestämt. Där trivs jag. Roligast är det när sandra e med mig förståss. :)

Har precis kommit hem från playan. Tro det eller ej men jag doppade faktiskt mig! Inte för att jag trodde att det skulle på något sätt vara varmt. Nej, det var mer eller mindre sandra som tvingade mig. :P men såå skönt att komma upp och slå handduken om sig efteråt :) Snart ska jag gå över till l8 där vi ska grilla. jag o sandra ville det iallafall men l8 ville inte och det e för att hon inte kan få igång grillen. hehe. ;) så jag o sandro får väl fixa det. :P

Imorn ska jag klippa Haris. lite extra kosing till fickan där. Alltid trevligt. Kan behövas nu när det e sista veckan jag jobbar på HM och har personalrabatten. Kommer handlas en hel del nu känner jag.. man får ju passa på menar jag!

Krams




en lista..

Vad gjorde du kl 08 imorse? åkte nerför hissen på jobbet för att ta emot varor
Vad gjorde du för 15 min sedan? satt här..
Det sista du sa högt? "ja hejdå"
Det senaste någon sa till dig: "hämta oss sen hejdå"
Vad har du druckit idag? ett glas mjök, ett glas vatten, en flaska vatten, ett glas saft
Vad var det senaste du åt? en kanelbulle
Vad var det senaste du köpte? duschtvål och hårspray till nisse.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Röd
Vad är det för väder hos dig nu? sool
Godaste glassmaken? choklad!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? vet inte. aldrig upplevt det själv..
Sover du tungt? ja oftast
Drömmer du mardrömmar? Ibland.
Trivs du i skoan? ja min klass är den bästa i världen!
Favoritklädsel? tights, lång tröja eller klänning
Favoritlåt just nu? bonnie tyler I´m holding out för a hero
Vad ser du om du tittar till höger? en hylla med böcker, några ljus, fotografier, en skrivare..
Vad ska du göra härnäst? laga mat
Höger eller vänsterhänt? Höger.
Favoritgodis? choklad och surt
Kläder just nu? gula shorts, vit klänningsak.. bikini
Sommarplaner? jobba sista veckan, festa, träffa vänner, klippa
Hur många kuddar sover du med? Två.
Spelar du något instrument? lite piano och luftgitarr
Morgon eller nattmänniska? nattmänniska
Vad är viktigast för dig? Familjen och vännerna.
Är du kittlig? Ja men det behöver vi inte prata högt om dessvärre vet nisse redan om det...
Snarkar du? Nej det gör jag inte.. men nisse har påstått det ett par gånger den senaste tiden. han säger att han aldrig hört det innan därför att han alltid somnar före mig förutom den senaste tiden då, då jag har somnat först eftersom jag varit trött efter jobbet.. men det lyssnar jag inte på. :)
Stjärntecken? våg
Äckligaste insekten? myror. de kryper överallt och e så snabba..
Stökigt eller välstädat? Välstädat.. men rummet blir sällan det...
Längtar du mest efter just nu? nisse förståss! :)


tagen från www.kerstinrosalia.blogspot.com 


Sommar!

Tjohoo! Solen skiner, fåglarna kvittrar, gräset är torrt, paraplyt ligger i byrålådan.. Nu har det kommit lite sommar på besök!! :)

Hur skulle jag kunna låta bli

Till min Nils

Hur skulle jag kunna låta bli att le mot dig, när du ler mot mig
Hur skulle jag kunna låta bli att skratta, när du skrattar
Hur skulle jag kunna låta bli att gråta, när du gråter
Hur skulle jag kunna låta bli att se på dig, när du ser på mig
när jag älskar dig så mycket som jag gör.


image28

Alla dessa getingar...

Ja då vart det dax igen. Att bli getingstucken alltså. Jag har inte sett någon geting i år förutom de jag själv har blivit stucken av. Alltså, jag har blivit stucken av två av två möjliga getingar. Så typiskt. Första gången var i stugan som jag berättat förut och andra sticket kom igår. Jag hade varit på salongen och var på väg till bussen. Ska ta upp mobilen och ringa nisse då jag sätter ner min stora väska på min fot. Känner ett stick som svider som tusan. Jag lyfter bort väskan och ser en geting som surrandes sitter fast med gadden i min stortå! AH!! I panik försöker jag slå bort den med väskan. Det lyckades till slut. Med en svidande, värkande, pulserande och röda stortå ringer jag och får tröst av min underbarling. :) Med hjälp av en sockerbit försvann sedan den värsta smärtan.

Vad gjorde du i fredags amanda?
jo, jag träffade ju sandra efter jobbet. Sedan körde vi till åhus och hyrde film Linas kvällsbok som jag själv skulle mysa inför senare på kvällen. Skjutsade sandra ner till hamnen där hon skulle förfesta. Ska köra hem, märker att hon glömt sin väska, gör en (ofarlig) u-sväng, lämnar väskan. Kör hem, ser att sandra ringt 12 (!) gånger. hehe.
Poppade en påse popcorn, som blev en aning brända som vanligt. (att jag aldrig lär mig att ta ut dem i tid, vill ha så många popcorn som möjligt ju, fast å andra sidan måsta jag plocka bort de som e värst svarta.. ) och tittade på filmen. Det var en pinsamt rolig film men det va det som gjorde dens charm om man säger.. :) En riktig tjejfilm som jag aldrig hade fått hyra om jag varit med nisse kan jag säga. :P

Vad gjorde du i lördags amanda?
Jag gjorde vid niklas på salongen, blev getingstucken som sagt, och åkte jag hem till nisse och låg o myste i hans trädgård medans vi käkade plommon. mums. :) de hade massor! Sedan sov vi lite och käkade mat, tittade på film och låg och pratade en lång stund. Det var mysigt.

Vad har du gjort idag då amanda?
vaknade vid 9. försökte väcka underbarlingen men idag var en sån dag då han inte ville vakna. (ibland, men inte så ofta kan han springa ur sängen,. faktiskt, typ när inte jag vill gå upp :P) satte på tvn. kollade på trazan o banarne tills nisse äntligen vaknade. myste lite, gick ut i solen och la oss med några mackor med arlas hushållsost på (!), gick en runda med mimmi upp på möllebacken o lite sånt.. Sedan åkte familjen. Nisse ska va i sjöbö en vecka hos sina kusiner och jobba.. mocka skit o sånt. :) hihi. sen ska vi ses nån dag när han kommer hem därifrån o sen ska han åka till grekland i 12 dagar.. så är det. sen missade jag min buss med 5 minuter och fick vänta på åhus bussen 45 minuter.. men hem kom jag iaf till slut. :)

ha det gottis!
image25

Myskväll

Ikväll ska jag ha myskväll med mig själv tänkte jag. Mina kompisar ska ut men efter en hård arbetsvecka orkar jag verkligen inte ikväll. Känner bara för att bara vara. Ta på sig myskläder, poppa en påse popcorn, kolla nån film.. gå en sväng med annie. E ensam hemma ikväll för mamma e och kollar på Rolling Stones på ullevi. :P o pappa e och spelar som vanligt.. så det kommer vara lugnt o skönt här hemma. Just nu e sandra hos mig. Hon står i duschen och ska göra sig i ordning för kvällen. Har precis delat på en pizza. Den va gooo.

Längtar tills imorn. Först får jag träffa niklas. Kladda lite med hans hår. Och efter det får jag träffa min underbarling! Hoppas det blir fint väder så man kanske kan gå ner och bada, med andra ord springa i vattnet, kasta sig och sen rusa upp för att slå handduken om sig och huttra. Sen skulle vi bowla på kvällen med haris tyckte haris. :)

Nu ska jag snart gå och titta på Hej hej sommar. :)
Kram amanda


image24


Frisör och massör

Halloj. Tusan vad glad jag känner mig. Fick just läsa lite fina ord om mig, på min kära svägerska Zaras blogg, zara82.blogg.se. Blev så generad och jätteglad förståss. Alltid kul att höra sånt. Tycker om henne gör jag. :)

Tjänat lite extra pengar har jag med gjort idag. På jobbet förståss. (där det e full kaos. har inte fått upp alla varor på flera dagar och det går knappt att få plats där uppe men det e kul ändån :) ) Och sen hemma i badrummet där jag klippte min mamma. Blev faktiskt fint och hon blev nöjd så då e jag oxå nöjd. Sen åkte jag till åhus och masserade ett par friidrottare. Mats, min syo som e coach till dem, han ringde och sa att jag skulle få massera en med jättemycket muskler. "jaja" tänkte jag. jag vet ju att friidrottare har mycket muskler. Sen när jag kommer dit kommer värsta stora killen fram till mig! "hjälp" tänker jag. och: "mina armar kommer gå sönder" (som de redan håller på att göra på jobbet så som jag sliter på backar med kläder eftersom orvar, miniliften gått sönder) Men som tur var skulle han visst inte masseras idag iallfall. "vi tar det nästa gång" yes...


image23Igår bakade jag o nisse kanelbullar. Vi gjorde dubbel sats och så här många fick vi. Goda blev de dessutom!



På lördag kommer min kompis Niklas från Stockholm ner här. :) Det ska bli kul. Då ska jag göra honom fin i håret på TOVA (126080) Och så ska vi färga ögonfransarna! hehe.


Ha det gott mina vänner!

RSS 2.0